Diensten: website ontwikkeling, hosting en grafisch ontwerp

Effusion is in staat om het complete traject voor u te verzorgen: van logo tot huisstijl en van website ontwerp tot website beheersystemen. Wij hebben onze diensten onderverdeeld in website ontwikkeling, hosting en grafisch ontwerp.

website ontwikkelingwebsite ontwerp, beheersystemen & onderhoud

hosting & domeinregistratiedrie hostingpakketten: voor zakelijke websites of webshops

Wordpress websitesUnieke Wordpress websites en onderhoudsabonnementen

grafisch ontwerphuisstijlen, brochures, folders, flyers & nieuwsbrieven

Onze werkwijze

Werkwijze

Of wij nu voor u een nieuwe website ontwikkelen, een brochure ontwerpen of zelfs een complete huisstijl, dan bestaat dit gehele proces uit een aantal stappen. Zo zullen wij bijvoorbeeld eerst met u inventariseren wat u precies wilt hebben. Daarna gaan wij de opdracht uitvoeren en het resultaat koppelen wij weer aan u terug. Het ene traject is wat langer dan het andere. Voor de duidelijkheid hebben wij de verschillende werkwijzen hieronder op een rijtje gezet.

Werkwijze website ontwikkeling

Stap 1: overleg en inventarisatie

Stap 1: overleg en inventarisatie

Allereerst gaan wij met u om de tafel zitten en samen nemen we uw wensen en eisen door. Wij willen van u zoveel mogelijk weten over uw (toekomstige) website, zoals: welk doel heeft u voor ogen, wie is de doelgroep, of wat zal de inhoud zijn? Maar ook zaken als kleurgebruik, de globale menustructuur en hoe u de website wilt beheren, komen aan de orde.

Stap 2: wensen vertalen naar een concept

Stap 2: wensen vertalen naar een concept

Met de informatie uit het eerste gesprek gaan wij aan het werk: uw wensen en eisen vertalen wij naar een website concept. Op basis van deze concept omschrijving brengen wij vervolgens een urenschatting of desgewenst een offerte uit. Ook deadlines en andere randvoorwaarden worden hierin vastgelegd.

Stap 3: schetsen / wireframes

Stap 3: schetsen en wireframes

Na goedkeuring van de offerte werken wij het concept uit in wireframes. Deze wireframes geven schematisch aan waar welke informatie komt te staan en hoe bepaalde onderdelen in de website gaan functioneren. U kunt een wireframe vergelijken met een bouwtekening van een huis.
Toelichting: deze stap is alleen aan de orde bij grote en complexe websites, bij kleinere websites wordt er direct een ontwerp gemaakt.

Stap 4: ontwerp

Stap 4: ontwerp

Na overleg met u over de wireframes (stap 3) gaan wij beginnen met het ontwerp van de website. De wireframes worden nu verder ingevuld en opgemaakt met kleuren, illustraties en vormen tot een voorstelling hoe de website er daadwerkelijk uit gaat zien. Bij kleinere websites maken wij direct een ontwerp, meestal van de homepagina en een algemene tekstpagina. Wij houden in het design zoveel mogelijk rekening met uw huisstijl, zodat uw website herkenbaar voor de dag komt. Het ontwerp leggen wij aan u voor. Wijzigingen kunnen in deze fase nog gemakkelijk worden aangebracht.

Stap 5: technische realisatie

Stap 5: technische realisatie

Na uw goedkeuring van het ontwerp voorstel, gaan wij de website echt bouwen. Het ontwerp wordt omgezet in HTML codes (een speciale programmeertaal voor internet) en aan de achterkant komt een beheersysteem (CMS) waarmee u eventueel uw eigen website kunt onderhouden.

Stap 6: inhoud / aanvullende eisen

Stap 6: inhoud / aanvullende eisen

Na aanlevering van de globale menustructuur en de bijbehorende teksten (u kunt er ook voor kiezen om deze door ons te laten schrijven), plaatsen wij deze inhoud op de juiste pagina's. Ook kunnen er eventueel in deze stap aanvullende diensten worden ontwikkeld, zoals een online betalingssysteem voor een webwinkel.

Stap 7: hosting (online)

Stap 7: hosting (online zetten)

Na de voltooiing van de website vragen wij u om een eindoordeel. Als u tevreden bent, zetten wij de website online. Ook het instellen van uw hostingomgeving regelen wij voor u.

Stap 8: onderhoud

Stap 8: onderhoud

Nadat uw website is opgeleverd, blijven wij uw aanspreekpunt. U kunt altijd met uw vragen bij ons terecht en uiteraard zal uw website inhoud van tijd tot tijd bijgewerkt moeten worden. Dit kunt u zelf gemakkelijk doen met ons CMS. Uiteraard kunnen wij ook voor u uw website onderhouden.

Werkwijze huisstijl ontwerp

Stap 1: overleg en inventarisatie

Stap 1: overleg en inventarisatie

Als eerste stap gaan wij met u om de tafel zitten en samen nemen we uw wensen en eisen door. Wij willen van u zoveel mogelijk weten over uw nieuwe huisstijl: woordkeuze en mogelijke pictogrammen, kleurgebruik, uitstraling, stijl, enz.

Stap 2: wensen vertalen naar een offerte

Stap 2: wensen vertalen naar een offerte

Met de informatie uit het eerste gesprek gaan wij aan het werk: uw wensen en eisen vertalen wij naar een huisstijl concept. Op basis van dit omschrijving brengen wij vervolgens een urenschatting of desgewenst een offerte uit. Ook deadlines en andere randvoorwaarden worden hierin vastgelegd.

Stap 3: drie (schets)voorstellen / logo ontwerp

Stap 3: drie (schets)voorstellen / logo ontwerp

Na goedkeuring van de offerte gaan wij beginnen met het uitwerken van het logo. Wij maken drie ontwerpvoorstellen, waaruit u één ontwerp kiest, die dan verder door ons wordt uitgewerkt. Het definitieve logo, wat door u wordt goedgekeurd, dient als uitgangspunt voor de verdere uitwerking van de huisstijl.

Stap 4: ontwerp huisstijl materialen

Stap 4: ontwerp huisstijl materialen

Na goedkeuring van het logo gaan wij de overige huisstijl materialen ontwerpen, in de stijl van het logo en het huisstijl idee. Bij materialen kunt u denken aan: briefpapier, factuurpapier, enveloppen, visitekaartjes en e-mail handtekeningen.

Stap 5: drukken van de huisstijl

Stap 5: drukken van de huisstijl

Nadat alle huisstijl materialen zijn ontworpen en goedgekeurd, zijn deze klaar om gedrukt te worden. Effusion doet het drukken of printen niet zelf, maar heeft hiervoor een aantal vaste partners. Uiteraard kunt u de materialen ook bij een drukker naar keuze laten afdrukken.

Werkwijze drukwerk

Stap 1: overleg en inventarisatie

Stap 1: overleg en inventarisatie

Als eerste stap gaan wij met u om de tafel zitten en samen nemen we uw wensen en eisen door. Wij willen van u zoveel mogelijk weten over het drukwerk wat u voor ogen heeft: doelgroep, doel, inhoud en illustraties, uitstraling, stijl, enz.

Stap 2: wensen vertalen naar een offerte

Stap 2: wensen vertalen naar een offerte

Met de informatie uit het eerste gesprek gaan wij aan het werk: uw wensen en eisen vertalen wij naar een conceptomschrijving en een offerte. Ook deadlines en andere randvoorwaarden worden hierin vastgelegd.

Stap 3: ontwerp voorstel

Stap 3: ontwerp voorstel

Na goedkeuring van de offerte gaan wij beginnen met het uitwerken van de opdracht. Er wordt een ontwerpvoorstel gemaakt, dit bestaat vaak uit de voorpagina met één of twee pagina's uit het binnenwerk. Zo kunt u zich een goede voorstelling maken, hoe uw materialen eruit gaan zien. In deze stap is ook nog genoeg ruimte voor correctie.

Stap 4: opmaak

Stap 4: opmaak

Na goedkeuring van het ontwerpvoorstel gaan wij het volledige product (bijv. een brochure, boek, of flyer) uitwerken. Alle teksten en illustraties worden gecontroleerd, zo nodig bewerkt en op de juiste plaats gezet. Nadat dit is gebeurd, sturen wij u het volledige bestand als pdf, zodat u het kunt controleren op juistheid.

Stap 5: naar de drukkerij

Stap 5: naar de drukkerij

Nadat alle drukwerk materialen zijn ontworpen en goedgekeurd, zijn deze klaar om gedrukt te worden. Effusion doet het drukken of printen niet zelf, maar wij werken samen met een aantal professionele partners uit de drukkerijwereld. Uiteraard kunt u de materialen ook bij een drukker naar keuze laten afdrukken of printen.